Komşuda pişer bize de düşer

Eskiden evde pişenden yan komşuya tattırmak, sonra da tabağınıza koyulmuş yepyeni bir lezzetle bir gün komşunuzu kapıda buluvermek o kadar da ender bir şey değildi. Tabağınız elimde kapınızı çalıyorum... Bakalım bu size ne kadar tanıdık gelecek, komşuda pişenden size ne düşecek?!...

Cumartesi, Haziran 17, 2006

Pembeyle Yeşilin Muhteşem Uyumu

Bamya daha çıkmadı ama koruklar bana onları anımsattı.
Burada bamyayı kıymalı pişirmezler. Bamyayı tavuklu yaparlar ekseriye.
Bahçesinde asması olanlar da limon yerine koruk koyarlar bamyaya.
Geçen gün bir arkadaşımızın bahçesindeki bu renk uyumu karşısında hayranlığımı saklayamadım ve bastım deklanşöre, o anı dondurup size getirebilmek için.
Sonra da bamyayı getirdi aklıma bu görüntü... Bamyanın tavukla ve korukla uyumu...
Çok canımız çektikçe dondurulmuşla hasret gideriyorduk ama anlaşılan özlemişim taze bamyayı.

5 Comments:

Blogger Burcuk said...

Papatya gunaydin:)

Biz aslen Aydin'liyiz, koruk suyunu yillar yili ananem sayesinde butun yemeklerimizde salatalarimizda kullandik, cok super bir lezzet bence, ozellikle taze biber-patlican tursusunda cok guzel olur, yanina da barbunya pilav off offf:)

Bir de dun yazicaktim unutmusum:) Didim-Akbuk Kazikli Koyu'nda Giritli diye bir restoran var, simdi ben restoran diyorum ama gorsen hani ne alaka dersin:) denizin uzerine koyulmus sallar ve o sallarin uzerinde masalar tadinda, cok muhtesem bir yer:) hos sen orda bol bol yiyorsun tabi Giritli yemegi ama o taraflara gidersen aklinda olsun, cok guzel bir yer, ozellikle gun batiminda:) Girit diyince aklima o geldi:)

Sevgiler,

Burcuk

6/18/2006  
Blogger saziye said...

Merhaba Papatya,
Biraz geç oldu galiba ama blogun hayırlı olsun:) Bizlere Girit'i ve Girit yemek kültürünü tanıtman çok güzel. Eşim anneanne tarafından girit kökenli olduğu için (çok uzun zaman önce göçüp, İzmir'e gelmişler) pek yabancı değilim bu yemeklere aslında. Bizde İzmir'de bamyayı koruk suyuyla pişiririz, ama burada bulma imkanım pek yok, limon suyuyla idare ediyoruz.

Güzel paylaşımlarının devamını dilerim, selamlar...

6/18/2006  
Blogger Tijen said...

papatya'cigim egenin bu tarafinda da öyle yapiyorlar biliyor musun? geçen yaz edremit'teki zeytinyagli yemekler yarismasinda ikinciligi tavuklu bamya almisti!
tijen

6/18/2006  
Blogger Papatya said...

Sevgili Burcuk,
bence de ooff off, yaninda tursusuyla barbunya pilava :)
Tavsiyen icin tesekkurler.

Derler ya, geç olsun güç olmasın,Şaziye! Madem ki Giritlisiniz, size çok yabancı gelmeyecektir bu tadlar. Her zaman beklerim...

Sevigli Tijen,
demek tavuklu bamya ikinci oldu Edremitte. Diyorum ya bazı tarifler size hiç de yabancı gelmeyecek, diye. Özellikle Ege kıyılarında birileri çıkıyor işte daha önce duyan, tadan hatta yapan aynı tarifi. Geçen günkü yazıma bırakılan notlarda, bir ninenin staka yapıyor olması gibi :)

Herkese sevgiler..

6/19/2006  
Anonymous Adsız said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you!
coffee espresso maker Hepa filter for vacuume Business dynamic furniture Jennifer lopez ass fucked Uk equatible life assurance Steroid free cure for eczema micromix hot water heaters Sex story fat Paris hilton sample Ebony girls in sexy skirts with fat asses Busty wife gangbang upskirt voyeur celeb upskirts and oops Amateurs 2 Blondes in stocking pussies

12/03/2006  

Yorum Gönder

<< Home