Komşuda pişer bize de düşer

Eskiden evde pişenden yan komşuya tattırmak, sonra da tabağınıza koyulmuş yepyeni bir lezzetle bir gün komşunuzu kapıda buluvermek o kadar da ender bir şey değildi. Tabağınız elimde kapınızı çalıyorum... Bakalım bu size ne kadar tanıdık gelecek, komşuda pişenden size ne düşecek?!...

Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Vanilyalı şeker hazırlayalım!

  • Ağzı sıkı kapanan cam bir kavanoz
  • Kavanozu dolduracak kadar şeker
  • 1 adet Vanilya çubuğu
Vanilya çubuğu alırken dikkat edin; ne kadar kolay kıvrılabiliyorsa o kadar taze ve kokuludur. Eğer kıvrılmaya izin vermeyecek kadar sertleşmişse fazlasıyla kuru olduğundan, büyük ihtimalle şekere de çok fazla bir aroma katmayacaktır.

Tek yapmamız gereken, vanilya çubuğunun ortasından bıçakla birkaç kesik atmak. Hepsi bu!
Sonra onu şeker dolu kavanoza batırıyoruz. En azından 15 gün geçtikten sonra şekerimiz kendiliğinden vanilyalanmış, keklere ve pastalara kullanıma hazır oluyor. Ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar yoğun oluyor vanilya aroması. Hatta aynı vanilya çubuğunu, eğer çok kurumadıysa, kavanozdaki şekeriniz bittikten sonra, üstüne yenisini doldurarak tekrar kullanabilirsiniz.

Deneyin, fazla bir emek sarfetmeden, evde vanilya var mıydı yok muydu diye düşünmekten sizi kurtaracak uzun vadeli bir çözüm. Yeter ki vanilyanız aromasını yitirecek kadar kuru olmasın...

Etiketler: ,

6 Comments:

Anonymous Adsız said...

MERHABA
TAMDA ŞU VANİLYALARDAN ALMIYİM DİYORDUM.SÜPER BİR FİKİR TEŞEKKÜRLER :))

5/16/2006  
Blogger Papatya said...

Merhaba Arzu, evde vanilyali sekerim oldugu surece hazir posetlerden hic almiyorum ben de. Onlar da zaten vanilya degil vanilin, dikkat edersen. Yani en iyi ihtimalle vanilya kokulu/esansli sekerler... boylesi hem dogal hem de uzun vadeli :)

5/16/2006  
Blogger Nezaket said...

Cok tesekkurler Papatya, cok faydali bir bilgi vermissin. Tesekkurler...

5/16/2006  
Blogger Safran said...

Bunu öğrenmek harika oldu,tariflerinde sıkça şekerli vanilin kullanan bir kişi olarak doğalını evde yapmak beni daha mutlu edecek...:) Sayfanı, diğer paylaşımlarını da çok sevdim, ellerine sağlık ve blog dünyasına hoşgeldin Papatya, görüşmek dileğiyle, sevgiler...

Safran

5/17/2006  
Blogger Papatya said...

Sevgili Nezaket,
Vanilyali seker yapmayi (ya da sekeri vanilyalamayi) muhakkak aranizda bilenler vardi... Fakat gecen gun esim tazecik, yumusacik bir vanilya bulup getirince, zaten ihtiyacim da varken hemen 1 paket seker alip yaptim, yaparken de neden bunu sayfamda sizlerle paylasmayayim dedim. Hem bana yazacak konu, size de degisik bir bilgi olur diye...Faydali olduysa ne mutlu bana!
Sen de benim sayfama hosgeldin Safran!
Ben de tabaga kabakli tartimdan koca bir dilim koyup geliyorum senin ziyaretine :)

5/17/2006  
Anonymous Adsız said...

merhaba,
konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama belki görüp cevaplarsınız.anladığım kadarıyla bu hazırladığınız vanilyalı şekeri tariflerde verilen şeker ölçüsünde kullanıyorsunuz ve ayrıca vanilin kullanmıyorsunuz,şekerdeki aroma yeterli geliyor.doğru anlamış mıyım,yanıtlarsanız sevinirim.

1/02/2009  

Yorum Gönder

<< Home